Objects

Mijn eerste werken heb ik gevormd van gebogen staaldraad. Na mijn bezoek aan het Guggenheim Museum in Bilbao was ik sterk onder de indruk van de compositie van het gebouw. De expositie The Matter of Time, van Richard Serra, heeft mij een verpletterende ervaring gegeven van wat het effect van staal teweeg kan brengen. Ik was meteen bij mijn inspirator: Antony Gormley.

Mijn werk is in ontwikkeling gekomen. Ik ben abstracter gaan werken met steelbars. Daar is de serie ‘Swerves‘ uit voortgekomen. De objecten verrassen me steeds weer, doordat ze van alle kanten anders verschijnen. Ook verlichting kan een object weer een heel andere uitstraling geven.

In opdracht van de vrouwengroep Amnesty Nijmegen heb ik gewerkt met de thema’s van de internationale vrouwendag op 8 maart 2018 : slachtoffers – daders – oplossingen. Deze thema’s heb ik verbeeld door snijden, vormen en visualiseren in staalplaat.